Orange græskar is

Bedømmelse ()

 
 
 
 
 
 
 
 

Orange græskar is

Skær græskarkødet i tern på 1-2 cm og kog dem møre i appelsinsaften, ca. 20-30 min. Blend dem til en glat mos og tilsæt den revne appelsinskal.

Flæk vaniljestangen og kom kornene og resten af stangen i mælken. Lun det til ca. 60°C. Pisk æggeblommer og honning hvidt og skummende. Hæld den varme mælk i æggemassen under omrøring. Varm blandingen op under konstant omrøring. Så snart det bliver cremet, tages gryden af ilden, og cremen køles af. Den kan evt. stå natten over på køl.

Hæld cremen i ismaskinen sammen med græskarmosen. Alternativt sættes blandingen i fryseren og røres jævnligt, mens den fryser.

Ved servering kan isen pyntes med en lun chokoladesauce og appelsinbåde.

Ingredienser

  • 200 g græskar skåret i tern, gerne en sød sort
  • Saft og revet skal af 2 økologiske appelsiner
  • 4 dl sødmælk
  • 1 flækket stang vanilje
  • 4 æggeblommer
  • 75 g honning
  • Evt. chokoladesauce og appelsinbåde til pynt