Rispilaff med majs

Bedømmelse (8)

 
 
 
 
 
 
 
 

Rispilaff med majs

Varm olien op i en gryde med cayenne og svits løg, hvidløg og chili.
Tilsæt risene og svits dem, til de bliver klare.
Kom tomater, laurbær, bouillon og majs i tykke skiver ved og krydr med salt og peber.
Lad retten simre under låg i ca. 20 min., til risen er mør og har opsuget al væde.
Rør i gryden et par gange undervejs og tilsæt mere væde, hvis retten er ved at koge tør.
Lad retten trække i 10 min. og server med fintsnittet forårsløg.

Tip:
Server retten til grillede kæmperejer eller kyllingefilet på spyd.
Kom alternativt kogt skinke eller hamburgerryg i tern i rispilaffen 5 min. før den er færdig.

Ingredienser

  • 2 spsk olie
  • 1 knsp cayenne peber
  • 1 stk 1 stk groft hakket løg
  • 2–4 fed 2–4 fed finthakket hvidløg
  • 1 stk 1 stk finthakket rød chili
  • 4 dl ris
  • 1 ds flåede tomater
  • 1 laurbærblad
  • 4-5 dl hønsebouillon
  • 4 majskolber
  • 1 bdt forårsløg
  • salt og peber