Mod KræftSe kontrolrapport

Om Thorsbjerggaard

Thorsbjerggaard

Thorsbjerggaard er beliggende kun få kilometer fra smukke Skælskør også kaldet solskinsbyen, hvor klimaet er mildt og særdeles velegnet til dyrkning af grønsager.

Virksomheden blev grundlagt i sin nuværende form i 1984 hvor grønsagerne blev en dele af gården indtægtskilde, det har så siden udviklet sig til at blive den primære produktion på gaården.

På Thorsbjerggaarden er sukkermajs den absolut vigtigste kultur, og de leveres til stort set alle førende dansk supermarkeder og specialbutikker. Udviklingen på sukkermajs området går imod sorter med højere sukkerindhold og herved en betydelig længere holdbarhed. De nye såkaldte gourmet majs er bestemt kommet for at blive.

Nyt på majsområdet er også babymajs og hvide gourmetmajs som vil kunne købes i de danske butikker i en begrænset mængde allerede fra den kommende sommer sæson (august til oktober 2014.)
Økologiske sukkermajs vil i samarbejde med anden producent også kunne tilbydes i et meget begrænset omfang.

Andre grønsager som bliver dyrket på Thorsbjerggaard:

Thorsbjerggaard beskæftiger op til 25 - 30 medarbejdere i sommersæsoner, og der suppleres yderligere med høsthjæl / plukkere i det omfang som er nødvendigt i den forholdsvis korte høstperioder for de enkelte kulturer.

Thorsbjerggaard blev som den første majsproducent i Danmark certifikaceret under GLOBALG.A.P. Sammen med andre grønsagsproducenter som alle afsætter deres produktion til landets førende producentorganitation Gasa Nordgrønt, hvor man varetager det administrative i forbindelse med salg, årsaftaler, mv. til alle dansk og udenlandske kunder. Læs mere om principperne bag GLOBALG.A.P. på hjemmesiden: www.globalgap.org 

Laks og rødløg salat
Laks og rødløg salat
Rispilaff med majs
Rispilaff med majs